HomeReceptyStačí lžíce přímo do kotlíku - pilaf bude milionkrát chutnější: hlavní ingredience...

Stačí lžíce přímo do kotlíku – pilaf bude milionkrát chutnější: hlavní ingredience byla pojmenována

Aby byl pilaf stejně chutný jako na Východě, je třeba si uvědomit význam jednotlivých ingrediencí.Zvláštní roli hraje koření.Právě ony dělají z pilau pilaf, nikoli rýžovou kaši s masem.

Jedním z nejoblíbenějších koření používaných při vaření pilafu je kurkuma.Je skvělou náhradou drahého šafránu, který je klasikou.

Kurkuma je mírně nahořklá, trochu pikantní jako hořčice, s lehkou zázvorovou příchutí.Měla by se přidávat opatrně, v malých dávkách.Poměr pro získání té žluté barvy a jemného aroma je půl lžičky koření na kilogram rýže, píše food.ru.

Kurkuma by se měla do pilafu přidávat, když je hotový zirvak, tedy směs zeleniny a masa.

Tajemství dokonalého pilafu bylo odhaleno již dříve.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten