HomeŽivotní stylStruhadlo bude ostřejší než čepel - zde je návod, jak ho nabrousit...

Struhadlo bude ostřejší než čepel – zde je návod, jak ho nabrousit v sedmi tazích

Mnoho lidí má doma kovové brousky, které používaly jejich prababičky.Mohou vydržet věčně – nic se z nich nestane.Často si hospodyňky ani neuvědomují, že takové struhadlo je třeba nabrousit.

Abyste na zeleninu netlačili prsty, které jsou od námahy zarudlé, je třeba vrátit zubům jejich původní ostrost.A to se provádí pomocí obyčejného brusného kamene.Mnoho lidí ho má doma.

Jestliže u nože musíte zvolit správný úhel, u struhadla je to poměrně jednoduché.

Vystouplé drážky přejeďte několikrát – odspodu nahoru.Rychle budou opět ostré, takže vás krájení zeleniny bude stát méně úsilí, uvádí kanál YouTube Webspoon World.

Mimochodem, abyste obnovili puchýřky s jemnými zářezy, musíte hroty vidličkou mírně ohnout směrem ven.

Dříve se hostesky dozvěděly o struhadle a strouhání chleba.

Struhadlo bude ostřejší než čepel – zde je návod, jak ho nabrousit v sedmi tazích.

Foto: Snímek obrazovky z kanálu Webspoon World na YouTube

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten