HomeReceptyTéměř všechny hospodyňky to dělají špatně: kdy vlastně solit brambory

Téměř všechny hospodyňky to dělají špatně: kdy vlastně solit brambory

Mnoho hospodyněk při vaření brambor nevěnuje pozornost tak důležitému detailu, jako je přidání soli.

Pokud brambory usmažíte a osolíte hned na začátku, zelenina vypustí šťávu a už nebude tak dobře chutnat.Vaření vařených brambor má také svá úskalí.

Nejlepší je přidávat sůl až na konci vaření, a to platí nejen pro brambory, ale také pro polévky, kaše atd.Důležitý detail: vody by mělo být při vaření tolik, aby zakryla hlízy alespoň o centimetr.

Po uvaření by brambory neměly ve vodě dlouho ležet – jinak hlízy nejenže získají vodnatou chuť, ale hrozí i riziko zkysnutí.

Mimochodem, chuť lze dodat nejen solí, ale i zeleninou: například 2-3 stroužky česneku nebo jedna cibule, píše ‚Belnovosti‘.

Zkušené hospodyňky již dříve odhalily expresní způsob vaření brambor.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten