HomeŽivotní stylTento sklepní prostor vás nechá bez úrody jablek: všechna beze stopy shnijí

Tento sklepní prostor vás nechá bez úrody jablek: všechna beze stopy shnijí

Ne všichni dachaři věnují náležitou pozornost správné organizaci skladování plodin.Jedná se však o nesmírně důležitý proces s mnoha nuancemi.Například vás překvapí, že stejná jablka by neměla být ponechána ve sklepě vedle určité zeleniny.

Jak poznamenává Sportkp, v první řadě se vyplatí vybrat správnou nádobu pro skladování ovoce.Ideální volba – dřevěné bedny, do kterých je nutné předem umístit piliny.

Důležité je zohlednit vlhkost a teplotu ve sklepě.Podle odborníků budou jablka nejlépe skladována při nízkých teplotách (ne vyšších než pět stupňů Celsia) a vlhkosti v rozmezí 85-90 %.

Je také třeba vzít v úvahu, že jablka nepatří vedle zeleniny.Ovoci se nic nestane, ale například bramborám velmi.Skutečnost je taková, že jablka vylučují tzv. etylen.Tento plyn urychluje procesy dozrávání plodin, což vede k jejich kažení.

Mezitím byla pojmenována trvalka, která je ideální pro výsadbu v září.Přežije i ty nejmrazivější zimy.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten