HomeReceptyTohle jste ještě nikdy nejedli: zlomené okurky na čínský způsob - v...

Tohle jste ještě nikdy nejedli: zlomené okurky na čínský způsob – v restauracích je ani nepodávají

Pokud vás nudí obvyklé recepty na předkrmy z okurek, připravte si z této zeleniny nový pokrm.Lámané okurky po čínsku určitě potěší všechny členy vaší rodiny.

.

2 střední okurky,.

2 chilli papričky,.

Koriandr,.

Pražené arašídy – 5 kusů,.

Pražená sezamová semínka – 0,5 lžičky.

Oloupaný kořen zázvoru – 15 g,.

Oloupaný česnek – 15 g,.

Černý rýžový ocet – 35 g,.

Sójová omáčka – 80 g,.

Hrubá mořská sůl – 6 g,.

Chilli olej – 35 g,.

Med – 25 g.

Sezamový olej – 6 g,.

Zázvor a česnek nastrouháme najemno, vložíme do mísy a přidáme ostatní přísady, dobře promícháme.

Okurky podélně rozkrojte, položte slupkou nahoru na prkénko a přikryjte potravinovou fólií.Lehce do nich udeřte kuchyňským kladívkem.Poté každou čtvrtku podélně rozkrojte nožem pod úhlem na dvě části a odstraňte přebytečná semínka a dužinu.Opražte arašídy a lehce je rozdrťte.

Okurky vložte na jednu minutu do marinády.Pak je přendejte na talíř, zalijte marinádou, posypte nasekaným koriandrem a posypte arašídy a kolečky chilli papriček, píše New Hearth.

Již dříve bylo uvedeno, jak skladovat okurky, aby zůstaly zelené a šťavnaté i po šesti měsících.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten