HomeReceptyToto kysané zelí budete chtít jíst v kotlích - schovejte si tento...

Toto kysané zelí budete chtít jíst v kotlích – schovejte si tento recept na zimu

Na zahradách majitelů dač je zelí již zralé a mnoho lidí ho posílá na zavařování.Existuje jeden recept, který může hosty v zimě opravdu překvapit.

Nejprve si připravíme nálev – do litru vody přidáme 50 g soli, cukru a octa.Zelí nakrouháme, vložíme do litrových sklenic a zalijeme studeným nálevem (0,5 litru).Nezapomeňte je přikrýt železným víčkem.

Zelí by mělo kvasit dva až tři dny.Během této doby postavte sklenici do misky – přebytečná voda do ní odteče.

Poté je třeba sklenice sterilovat – proces trvá 15 minut.Poté je třeba zelí zavinout, nádoby obrátit a zabalit, píše kulinářský portál ‚Povarenok.ru‘.

V zimě, během svátků, vás každý požádá, abyste otevřeli sklenici takového kysaného zelí.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten