HomeŽivotní stylTrvá to měsíce, nebo dokonce roky: agronom vysvětlil, zda jsou vaječné skořápky...

Trvá to měsíce, nebo dokonce roky: agronom vysvětlil, zda jsou vaječné skořápky v zeleninové zahradě tak užitečné

Agronom Pjotr Sinkovskij řekl, že užitečné vlastnosti vaječných skořápek jako hnojiva jsou trochu přehnané.Spoléhat se na ně může být podle něj někdy prostě zbytečné.

Protože vaječné skořápky obsahují 93 % uhličitanu vápenatého, mnoho lidí si myslí, že tento kuchyňský odpad je všelékem na obohacení půdy vápníkem.Vaječné skořápky se však ve vodě nerozpouštějí.

‚K rozpuštění vaječných skořápek budou zapotřebí slabé půdní kyseliny a tento proces bude trvat měsíce nebo dokonce roky,‘ řekl agronom AiF a vysvětlil, že tímto způsobem nebude možné půdu rychle odkyselit.

Mimochodem, již dříve Sinkovsky vysvětlil, že vaječné skořápky jsou velmi účinné proti medvědům a slimákům.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten