HomeZajímavéTyto potraviny nikdy nezmrazujte: zkazí se a vyhodí

Tyto potraviny nikdy nezmrazujte: zkazí se a vyhodí

Mrazení potravin a hotových jídel – skvělý způsob, jak ušetřit čas a prodloužit jejich trvanlivost.Ne všechny potraviny jsou však vhodné ke zmrazení a některé se mohou zkazit nebo ztratit svou chuť.

Z této publikace se dozvíte, které potraviny a hotová jídla by se neměly zmrazovat v mrazničce.

Zaprvé by se neměly zmrazovat mléčné výrobky , jako jsou jogurty, zakysané smetany, majonézy, mléko a měkké sýry.Po rozmrazení se mohou oddělit a ztratit chuť a strukturu.

Za druhé, nezmrazujte hotová jídla obsahující těstoviny, želé, želatinu, strouhanku, majonézu, jogurt, zakysanou smetanu, brynzu nebo měkké sýry nebo mléčné a sýrové polévky.Po rozmrazení ztratí svou strukturu a chuť.

Za třetí, ryby a maso nelze po rozmrazení znovu zmrazit.Mohou se v nich množit bakterie, které mohou být zdraví nebezpečné.

Za čtvrté, nezmrazujte zeleninu s vysokým obsahem vlhkosti , jako jsou cukety, okurky, rajčata, brambory a lilky.Po rozmrazení ztratí svou strukturu a stanou se vodnatými.

Za páté se nedoporučuje zmrazovat velké a šťavnaté ovoce , jako jsou jablka, melouny a vodní melouny.Po rozmrazení se mohou změnit na pyré.

Za šesté, nezmrazujte listovou zeleninu , jako jsou saláty, rukola a listy bílého zelí.Po rozmrazení ztratí čerstvost a zvadnou.

Dodržováním těchto rad můžete zabránit zkažení potravin a zachovat jejich chuť při zmrazování.Nezapomeňte, že zmrazování – je skvělý způsob, jak prodloužit trvanlivost potravin, ale ne všechny potraviny jsou pro tento proces vhodné.Buďte opatrní a dodržujte pokyny, aby vaše oblíbené potraviny zůstaly čerstvé a chutné.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten