HomeZajímavéVařená vejce vydrží čtrnáct dní: do čeho je zabalit a kam je...

Vařená vejce vydrží čtrnáct dní: do čeho je zabalit a kam je dát

Vařená vejce jsou všestranným produktem, který lze po oloupání konzumovat jako samostatný pokrm nebo použít jako přísadu do salátů, sendvičů a dalších kulinářských děl.

Dodržováním jednoduchých pravidel pro výběr čerstvosti a neporušenosti vajec si můžete užívat jejich chuti a výhod co nejdéle, a to jak doma, tak na cestách.

Zaprvé se musíte řídit datem výroby – čím čerstvější jsou, tím déle si vejce zachovají nejlepší chuť jak syrová, tak vařená.

Za druhé pečlivě prohlédněte skořápku, zda není prasklá nebo jinak poškozená.Pokud nějaké jsou, doporučujeme nákup vyřadit, protože taková vejce se mohou rychle zkazit.

Někdy však vyvstane otázka: jak udržet vejce natvrdo v perfektním stavu co nejdéle? Vždyť mají krátkou trvanlivost a při nesprávném skladování se mohou rychle zkazit.

Tajemství trvanlivosti vajec uvařených natvrdo spočívá v několika jednoduchých krocích po uvaření :

  • Nejprve je ponořte do studené vody, aby se ochladila.
  • Poté je osušte a nechte zcela vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Každé vejce pak pečlivě zabalte do papírové utěrky nebo vložte do kartonové krabice, aby byl umožněn přístup vzduchu.
  • Vejce lze skladovat v chladničce až dva týdny.
  • Je však důležité, abyste vejce uvařená natvrdo neukládali do vzduchotěsných plastových obalů, protože tím vzniká nedostatek kyslíku a urychluje se proces kažení.Dodržováním těchto jednoduchých doporučení si budete moci vychutnat chuť a lákavý vzhled vařených vajec i po týdnu.

    Zdeněk Pohlreich
    Zdeněk Pohlreich
    Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
    RELATED ARTICLES

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Am beliebtesten