HomeŽivotní stylVědro velkých bobulí na keř: tak pěstují rybíz němečtí zahradníci

Vědro velkých bobulí na keř: tak pěstují rybíz němečtí zahradníci

Zahrádkáři, kteří se právě chystají vysadit nové sazenice černého rybízu, by měli použít metodu německých zahrádkářů.Tato technika zahrnuje hustou výsadbu do řádků s rozestupy 40-70 cm.

Po sklizni se stonky vyříznou a z náhradních výhonů se ponechá tři až pět nejsilnějších větví.Díky této technice získáte příští rok z každého keře dobrou úrodu velkých plodů.

Výsledkem prořezávání je omlazení keře, rostliny jsou dobře větrané a osluněné, takže méně často onemocní.

Rybíz by se měl prořezávat jednou ročně: buď v březnu nebo začátkem dubna, než nabobtnají pupeny, nebo v říjnu či listopadu, po opadu listů.

Tato varianta výsadby je nejvýhodnější pro majitele malých pozemků.Nejenže ušetříte místo na zahradě, ale také se vám budou lépe zalévat rostliny a kypřit půda pod nimi, píše portál gorodche.

Již dříve vyšlo najevo, jak přivést k životu zmrzlé jahodové keře.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten