HomeReceptyVenku je -30 °C a sněhová vánice, ale u vás doma je...

Venku je -30 °C a sněhová vánice, ale u vás doma je teplo: už žádný průvan z okna – 1 geniální způsob

Olesya Savkina, vědecká pracovnice petrohradské pobočky Výzkumného ústavu pekařského průmyslu FGANU, hovořila o mýtech, které obklopují kynutý chléb.Informace o tom, že takový chléb potlačuje střevní mikroflóru, koluje na webu už léta.

Odborník se domnívá, že jde pouze o mýtus, který nemá žádné opodstatnění.Vysvětlila, že vědecký výzkum tyto informace zcela vyvrací.Podle ní kvasnice nemohou v žádném případě ovlivnit střevní mikroflóru, a to z jednoho prostého důvodu.

Obsah živých nebo mrtvých kvasinek v chlebu je zanedbatelný.

Foto: ARIANE DIAS/pexels.com.

Faktem je, že při tepelné úpravě hynou, a i kdyby přežily, v chlebu je jich velmi málo.Kromě toho kvasinky už ve střevě žijí, jsou jeho přirozeným obyvatelem, takže nemohou nijak škodit.

Odborník dodal, že pro zdraví střev je důležitá vyvážená strava, nikoliv vzdávání se kvasnicového chleba.Doporučila také jíst více ovoce a zeleniny, dodržovat zásady zdravého životního stylu a sledovat tělesnou hmotnost, uvedla agentura TASS.

Připomeňme, že již dříve vyšlo najevo, jak připravit nadýchané placky bez droždí.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten