HomeReceptyVložte kroužek, zapněte mikrovlnnou troubu: jídlo bude horké jen tak tak -...

Vložte kroužek, zapněte mikrovlnnou troubu: jídlo bude horké jen tak tak – existuje 1 způsob

Mikrovlnná trouba je užitečná věcička, ale je s ní věčný problém.Jídlo v komoře se ohřívá nerovnoměrně.Na okraji vidličkou – ohnivé, a uprostřed – jako by se vůbec neohřívalo.Je to pekelně nepříjemné, ale dá se to opravit.Stačí znát jeden malý trik – princip fungování.

Jde o to, že jídlo se v mikrovlnné troubě ohřeje o 1,5-2 cm a pak proces probíhá přenosem tepla.Takže se ukazuje, že nemůžete počítat s tím, že za 2 minuty bude vše rovnoměrně ohřáté.

A přesto bude jídlo vždy horké, pokud znáte několik nuancí.

Co dělat, aby bylo jídlo v mikrovlnné troubě po celou dobu teplé:

  • Talíř umístěte na okraj podnosu (talíře), nikoliv doprostřed.
  • Uspořádejte přílohu do kruhu – tak, aby nic neleželo uprostřed.
  • Jídlo na talíři by se mělo posunout k okraji, pak bude celý pokrm horký.V případě kaše – stačí ji rozložit do kruhu a kousek koláče stačí položit na okraj.

    Foto: Snímek obrazovky kanálu YouTube Ilyukha Help.

    Existuje malý trik a s polévkou.Musíte ji dát na jednu minutu a pak ji zamíchat a znovu spustit mikrovlnnou troubu.

    Zdeněk Pohlreich
    Zdeněk Pohlreich
    Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
    RELATED ARTICLES

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Am beliebtesten