HomeZajímavéVyhněte se těmto chybám při vaření zeleniny: 6 nuancí, o kterých je...

Vyhněte se těmto chybám při vaření zeleniny: 6 nuancí, o kterých je třeba vědět

Chyby při vaření zeleniny jsou nebezpečné, protože vedou ke ztrátě živin a hromadění škodlivých prvků v potravinách.Zde je šest věcí, které byste měli znát, pokud vaříte zeleninu.

Za prvé nesmíte vylít vodu po vaření zeleniny , obsahuje rozpustné vitamíny.Tuto cennou živinu je lepší použít do omáček a polévek.

Zadruhé mraženou zeleninu vkládáme do hrnce najednou , aniž bychom ji rozmrazili, jinak se vitaminy ztratí.

Za třetí, luštěniny by se neměly jíst syrové a musí se vařit, aby se odstranily toxiny.Totéž platí pro brambory.

Za čtvrté, je lepší zeleninu vařit v páře než vařit, aby se zachovalo více živin.

Za páté, zelenina s různou dobou vaření by se měla vkládat do hrnce v různou dobu.

Za šesté, uvařená zelenina by se neměla uchovávat teplá , je lepší ji ihned odložit do chladničky.

Zkušení kuchaři připomínají, že při vaření zeleniny je důležité brát v úvahu její zvláštnosti, aby se zachovaly její prospěšné vlastnosti.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten