HomeReceptyVynikající, domácí: recept na vynikající hranolky bez oleje

Vynikající, domácí: recept na vynikající hranolky bez oleje

Hranolky jsou zaslouženě považovány za jeden z nejoblíbenějších druhů rychlého občerstvení.Mnoho lidí se však domnívá, že se dají jíst pouze v restauracích.Odborníci tento mýtus vyvrátili a poradili, jak si tuto pochoutku připravit sami.V tomto případě nebudete muset používat olej.

  • brambory-6 ks.
  • libovolná sůl podle chuti.
  • Mletý černý pepř podle chuti.
  • bramborové koření podle chuti.
  • Pokud plánujete vařit pro celou rodinu, můžete vzít více brambor.

    Foto: bearfotos/en.freepik.com.

    Vaření:.

      Brambory důkladně omyjte a oloupejte je ze slupky

      Hranolky jsou zaslouženě považovány za jeden z nejoblíbenějších druhů rychlého občerstvení.Mnoho lidí se však domnívá, že se dají jíst pouze v restauracích.Odborníci tento mýtus vyvrátili a poradili, jak si tuto pochoutku připravit sami.V tomto případě nebudete muset používat olej.

    1. brambory-6 ks.
    2. libovolná sůl podle chuti.
    3. Mletý černý pepř podle chuti.
    4. bramborové koření podle chuti.
    5. Hranolky jsou zaslouženě považovány za jeden z nejoblíbenějších druhů rychlého občerstvení.Mnoho lidí se však domnívá, že se dají jíst pouze v restauracích.Odborníci tento mýtus vyvrátili a poradili, jak si tuto pochoutku připravit sami.V tomto případě nebudete muset používat olej.

    6. brambory-6 ks.
    7. libovolná sůl podle chuti.
    8. Mletý černý pepř podle chuti.
    9. bramborové koření podle chuti.
    10. Hranolky jsou zaslouženě považovány za jeden z nejoblíbenějších druhů rychlého občerstvení.Mnoho lidí se však domnívá, že se dají jíst pouze v restauracích.Odborníci tento mýtus vyvrátili a poradili, jak si tuto pochoutku připravit sami.V tomto případě nebudete muset používat olej.

    11. brambory-6 ks.
    12. libovolná sůl podle chuti.
    13. Hranolky jsou zaslouženě považovány za jeden z nejoblíbenějších druhů rychlého občerstvení.Mnoho lidí se však domnívá, že se dají jíst pouze v restauracích.Odborníci tento mýtus vyvrátili a poradili, jak si tuto pochoutku připravit sami.V tomto případě nebudete muset používat olej.

      Budete potřebovat:

    14. brambory-6 ks.
    15. libovolná sůl podle chuti.
    16. Mletý černý pepř podle chuti.
    17. Bramborové koření podle chuti.
    18. Pokud plánujete vařit pro celou rodinu, můžete použít více brambor.

      Foto: bearfotos/ru.freepik.com.

      Vaření:.

      1. Brambory důkladně omyjte a oloupejte je ze slupky. poté nakrájejte kořenovou zeleninu.Můžete tak učinit buď na plátky, nebo na dlouhé obdélníky.
      2. Vezměte plech na pečení a vyložte ho pergamenovým papírem.Na něj položte plátky brambor.
      3. Pokrm osolte a opepřete.V případě potřeby můžete použít i jiné koření.
      4. Brambory pošlete do trouby předehřáté na 230 stupňů Celsia.
      5. Pokrm pečte 20 minut.Po uplynutí této doby tyčinky otočte.Poté brambory pečte podobnou dobu.

      Nakonec zbývá jen vyndat pokrm z trouby a podávat.Jako přílohu můžete použít jakoukoli omáčku.Nejlepší je sýrová nebo smetanovo-česneková omáčka.

      Již dříve byl zveřejněn neobvyklý recept na krupicovou kaši.

      Zdeněk Pohlreich
      Zdeněk Pohlreich
      Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
      RELATED ARTICLES

      LEAVE A REPLY

      Please enter your comment!
      Please enter your name here

      Am beliebtesten