HomeŽivotní stylVypěstujte si šťavnaté a křupavé ředkvičky: díky těmto tipům vám bude sklizeň...

Vypěstujte si šťavnaté a křupavé ředkvičky: díky těmto tipům vám bude sklizeň závidět celý svět

Zkušení zahrádkáři vědí, že ředkvičky rostou šťavnaté a křupavé pouze za chladného počasí a krátkého dne.

Vysazujte ji v dubnu a květnu, pokud teplota vzduchu nepřesáhne 22 stupňů Celsia.V opačném případě rostlina přejde do výhonu a květu.

Je důležité sazenice pravidelně zalévat, protože bez dostatku vláhy ředkvičky ochabnou a budou duté.

Co se týče hnojení, neměli byste na záhony přidávat hnůj.Kvůli nadbytku dusíku ředkvičky zlátnou, ochabují a začínají vystřelovat.

Pokud se bojíte, že to s dusíkatými hnojivy přeženete, je lepší je nepoužívat vůbec. Ředkvičky můžete přikrmovat popelem a síranem draselným.

Dříve se vědělo, jak získat každý rok dobrou úrodu třešní.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten