HomeReceptyŽádná trouba, žádná mouka - pizza na stole za 10 minut

Žádná trouba, žádná mouka – pizza na stole za 10 minut

Mnoho hostitelek považuje těstoviny za nejjednodušší jídlo.Co je na nich vlastně tak těžkého: hodit je do vroucí vody, scedit, přelít máslem a večeře je hotová.Ve skutečnosti se těstoviny velmi často udržují na ohni příliš dlouho, což kazí chuť pokrmu.Jakýmkoli těstovinám prospěje, když jsou mírně nedovařené.

Jednak se tím nenaruší jejich struktura: zůstanou pružné a zároveň poměrně měkké.Za druhé, mírně nedovařené těstoviny mají nižší glykemický index, což je velmi důležité pro ty, kteří si musí hlídat hladinu glukózy v krvi.

Nezáleží na tom, jaký druh těstovin si vyberete: snažte se, aby byly spíše pevné než rozvařené.

Foto: RDNE Stock project/pexels.com.

Těstoviny al dente si navíc zachovávají více živin a během vaření neztrácejí škrob, což pomáhá zachovat jejich bohatou a jasnou chuť.Právě tento druh těstovin se stává ještě lahodnějším v kombinaci s různými omáčkami a přísadami.

V neposlední řadě tento princip vaření těstovin pomáhá šetřit čas a energii – i když jen na pár minut, ale ve shonu každodenního života jsou tyto minuty někdy nezbytné.

Pokud vám po večeři zbydou makarony se sýrem, můžete je druhý den znovu ohřát, aby byly ještě chutnější.

Podle Belnovosti.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten