HomeZajímavéŽádná zelenina neshnije: tajemství skladování zelí, česneku a paprik od zkušených hostitelek

Žádná zelenina neshnije: tajemství skladování zelí, česneku a paprik od zkušených hostitelek

Chladnička – je nejen místem pro skladování čerstvých potravin, ale také jakousi zásobárnou tajemství pro jejich správné uchování.Často vyhazujeme zbytky zeleniny, ovoce nebo koření v domnění, že se rychle zkazí.

Pomocí jednoduchých triků však můžete výrazně prodloužit jejich trvanlivost, zachovat čerstvost a chuť.V tomto návodu vám prozradíme několik osvědčených lidových způsobů, které vám pomohou používat výrobky šetrně a vyhnout se zbytečnému plýtvání.

Návod na prodloužení čerstvosti některých druhů zeleniny:.

Nejprve, aby zelí déle nezvadlo, odřízněte asi centimetr jeho jádřince a řez potřete moukou.Poté klíčky zabalte do potravinářské fólie, která zachová jejich křupavou strukturu.

Za druhé, pokud vám zbyde přebytečný česnek , nespěchejte s jeho vyhozením.Spodní část každého stroužku spalte zapalovačem a poté je vložte do nádoby a posypte solí.Takto zůstane česnek čerstvý až do posledního stroužku.

Za třetí, pokud chcete udržet pálivé červené papriky dlouho čerstvé, zalijte je medem a přidejte lžíci stolního octa.Tato jednoduchá metoda pomůže papričce uchovat si své aroma a chuť.

Za čtvrté, chcete-li prodloužit trvanlivost plodů nebo zeleniny , vložte je do vzduchotěsného sáčku, vložte do něj trubičku a vyfoukněte z něj vzduch.Ve vakuu budou moci tyto potraviny vydržet o poznání déle, aniž by ztratily svou čerstvost.

Nezapomeňte, že správné skladování potravin vám nejen ušetří peníze, ale také zachová jejich zdravé vlastnosti a výživovou hodnotu.Snažte se proto vždy používat tyto jednoduché kuchyňské tipy a vaše potraviny vás budou těšit čerstvostí každý den.

Pomocí těchto jednoduchých lidových triků můžete výrazně prodloužit trvanlivost mnoha výrobků a zabránit jejich předčasnému zkažení.Česnek, zelí, bobulovité ovoce, zelenina a papriky – všechny si mohou udržet svou čerstvost mnohem déle, pokud je budete správně skladovat.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten