HomeReceptyZda nejdříve smažit mrkev, nebo cibuli: jen málo lidí zná správné pořadí

Zda nejdříve smažit mrkev, nebo cibuli: jen málo lidí zná správné pořadí

Cibule a mrkev jsou součástí velkého množství prvních a druhých chodů.Ale jen málo lidí ví, zda se má nejdříve smažit mrkev, nebo cibule.

Mnoho kuchařů si myslí, že by se měla nejdříve smažit mrkev, protože je tvrdší a potřebuje delší vaření.To je však velký omyl – cibule nezíská požadovanou zlatavou kůrku, bude matná a nechutná.

Kromě toho mrkev pustí hodně šťávy, což znamená, že cibule nebude smažená, ale dušená.Proto se cibule smaží jako první.Teprve když zelenina získá karamelovou barvu, můžete přidat mrkev, píše Belnovosti.

Již dříve bylo řečeno o jedinečné odrůdě cibule, která se skladuje nejdéle.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten