HomeŽivotní stylSmíchejte jedlou sodu s lepidlem: nedokážete si představit, co získáte za 20...

Smíchejte jedlou sodu s lepidlem: nedokážete si představit, co získáte za 20 minut

Málokdo ví, že jedlou sodu lze použít nejen v kuchyni.Na jejím základě se z ní například vyklube výborný odvápňovač slizu.Druhou složkou pro hračku bude PVA lepidlo, které se prodává v každém papírnictví.

Vyrobit sliz je velmi snadné.Lepidlo je třeba dobře protřepat a nalít do vhodné nádoby.Dále ve sklenici vody rozpusťte lžíci jedlé sody, přidejte ji k lepidlu a důkladně promíchejte.

K obarvení slizu pomůže ovocná šťáva nebo jakékoli potravinářské barvivo.

Hotový sliz položte na ubrousek, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.Po 20 minutách ho zbývá jen vyjmout do polyethylenového sáčku a dobře prohníst.Podle posode.ru bude poté hotové.

Již dříve se stalo známým, jak aplikovat v domácnosti křoví z toaletního papíru.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten