HomeZajímavéPánve se přestanou lepit: zapamatujte si tyto 3 techniky ošetření od zkušených...

Pánve se přestanou lepit: zapamatujte si tyto 3 techniky ošetření od zkušených hostesek

Připálené nebo přichycené jídlo na pánvi může být skutečným problémem, který zkazí nejen pokrm, ale i náladu každého kuchaře.Ani přítomnost teflonového povlaku nezaručuje vždy ochranu před takovou nepříjemnou situací.

Existuje však několik cenově dostupných a spolehlivých způsobů, které vám tento problém usnadní.Pojďme se podívat na několik šikovných lifehacků, které zabrání tomu, aby se jídlo na pánvi přichytilo.

Za prvé, přírodní máslo bude skvělým pomocníkem díky tukovým sloučeninám, které obsahuje.Vložte lžíci másla na pánev a důkladně jím pokryjte celý povrch – zabráníte tak přichycení jídla.

Za druhé, skvělým prostředkem na hliníkové pánve je kuchyňská sůl.Jednoduše nalijte na pánev trochu oleje a přidejte špetku soli.Sůl pomůže zabránit přichycení a připálení jídla.

Za třetí, jablečný ocet také pomůže tomuto problému předejít.Nalijte slunečnicový olej do pánve a po jeho zahřátí přidejte trochu jablečného octa.Na mírném ohni nechte ocet odpařit a pánev bude chráněna před přilepením.

Při použití těchto jednoduchých a cenově dostupných rad pro vaření budete moci navždy zapomenout na připálené a přichycené jídlo na pánvi.Vaše jídlo bude vždy dokonalé a vaření bude skutečným potěšením!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten