HomeZajímavéProč chytré hostitelky nevyhazují staré hrnce: pamatujte na těchto 5 způsobů použití

Proč chytré hostitelky nevyhazují staré hrnce: pamatujte na těchto 5 způsobů použití

Kovové hrnce a pánve slouží v kuchyni věrně po mnoho let.Ale dříve nebo později i to nejkvalitnější nádobí zchátrá – objeví se na něm třísky, praskliny nebo prostě zastará.

Bylo by neekonomické vyhazovat staré kastroly, protože z odolného kovu lze vytvořit mnoho užitečných a krásných věcí do domácnosti i na zahradu.

Zaprvé, z velkého hrnce je skvělé krmítko pro ptáky nebo veverky.Stačí ho připevnit na strom nebo postavit na stojan.

Za druhé, staré hrnce a pánve lze použít k výrobě originálních horkých talířů.Ozdobte si je podle svých představ.

Za třetí, hluboký květináč lze použít k vytvoření barevného květináče nebo nádoby pro výsadbu sazenic zeleniny.

Za čtvrté, z květináčů malých rozměrů vytvoříte zajímavé keše na pokojové rostliny nebo vázy na sušené květiny.

Za páté, ze starého hrnce lze během pikniku udělat improvizovaný minipec na vaření na otevřeném ohni.

Za šesté, několik starých hrnců různých velikostí se může stát základem pro výrobu hudebních nástrojů , jako je xylofon nebo bicí souprava.

Za sedmé, z kovového hrnce lze vyrobit originální ozdobnou lucernu nebo lampu na zahradu, na párty nebo do dětského pokoje.

Staré kovové nádobí je cenným zdrojem pro domácí kutilství a recyklaci.S trochou fantazie můžete z obyčejných hrnců a pánví vytvořit nejen dekorativní předměty, ale také užitečné věci pro domácnost, zahradu a venkovní rekreaci.Tímto přístupem nejen ušetříte peníze, ale také pomůžete šetřit životní prostředí.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten